Skip to main content

Sensing Yoga


Sensing Yoga en mjuk form av yoga med lugna, mjuka rörelser som är naturliga för vår kropp och bidrar till ett sätt att röra sig som är skonsamt och välgörande. Du kan uppleva en mjukare version av dig själv.

Övningarna utförs sittande och liggande på yogamattan på golvet eller på en stol. Vi kan tillsammans anpassa rörelser som passar din kropp, just nu. Vi lirkar, pendlar och skakar mjukt och inkännande i kroppen. Att röra sig på dessa naturliga sätt är t ex gynnsamt för vår fascia/bindväv och vi skapar förutsättningar för att bra flöde i kroppen.

Sensing Yoga kombineras fint med fasciella manövrar som har extra fokus på att stödja vår fantastiska fascia.

Rörelserna görs alltid på din kropps villkor. Här finns inget att prestera eller klara av. Här vill vi istället stärka det som redan finns i din kropp men som kanske glömts bort.

Andra effekter av Sensing Yoga är att nervsystemet lugnas, stressen minskar och vi skapar istället mer av det viktiga lugn-och-ro-tillståndet som bl a oxytocin bidrar till. Att få känna ett lugn i kroppen är gott för både kropp och själ.
Många upplever också att smärta i kroppen minskar samt att de sover bättre och djupare.

Ett pass med Sensing Yoga kommer också att innehålla olika andningstekniker som vi prövar och använder oss av.
En annan del i passen är avslappning, ibland med guidning.

Vi ses de flesta måndagarna under hösten, start 2 september.
Tiden är kl 19.00 – 20.00
Plats: Hälsokällan Zakrisdal. Ring direkt dit på nr 073-504 00 37 för information om hur du kan delta och till vilken kostnad.

Har du frågor/funderingar är du välkommen att höra av dig direkt till mig på mail:
susanne@susanneforslund.se

Sensing Yoga
Datum: 18 november 2024
Tid: 19:00 - 20:00